“Between pattern and shadow” me artistin Olson Lamaj

Këto ditë, me mbështetjen e Profesor Shpend Bengu, në auditorët e Albanian University, pranë Departamentit të Art Dizajnit, ishte i ftuar  artisti shqiptar, Olson Lamaj, i cili prezantoi para studentëve projektin e tij të fundit fotografik “Between pattern and shadow”. Megjithëse një artist i ri, ai ka një numër të konsiderueshëm punimesh që lidhen me jetën bashkëkohore në Read More

Albanian University nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi institucionale me Kutahya Dumlupınar University, Turqi

Rektori i Albanian University, Prof. Dr. Pavllo Kongo nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Kutahya Dumlupınar University, një nga universitetet më të rëndësishme në Turqi. Ky bashkëpunim ka qëllim promovimin e punëve të përbashkëta kërkimore, zhvillimin e programeve të shkëmbimit të studentëve Read More

Prof. Dr. Kaliopi Naska e ftuar në aktivitetin për dhënien e titullit “Nderi i Qarkut Vlorë”, Kryegjyshit Botëror Bektashian, Haxhi Dede Edmond Brahimaj

Në kuadër të dhënies së titullit të nderit “Nderi i Qarkut Vlorë”, Kryegjyshit Botëror Bektashian, Haxhi Dede Edmond Brahimaj, nisur nga eksperienca e saj e gjatë shkencore në fushën e historisë, si dhe një nga kontribueset kryesore për “Albanian University” Read More

Akademia e Shkencave zhvillon konferencën shkencore ndërkombëtare me temë “Shqiptarët dhe hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore” në kuadër të javës Kulturore të Izraelit në Shqipëri

Në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës (International Holocaust Remembrance Day (Shoah) në kuadër të javës Kulturore të Izraelit në Shqipëri, Akademia e Shkencave e Shqipërisë duke qenë dhe anëtare e Lëvizjes Kundër Antisemitizmit (Combat AntiSemitism Movement), pjesëtare e International Holocaust Remembrance Alliance Read More

Hapet thirrja për aplikim për shkëmbim të stafit akademik në kuadër të programit Erasmus+ me Universitetin Jyväskylä, Finlandë

Në kuadër të programit Erasmus+ me Universitetin Jyväskylä, Finlandë (https://www.jyu.fi/en/study), hapet thirrja për aplikim për shkëmbim të stafit akademik për vitin akademik 2022 – 2023. Stafet akademike të interesuara në shkencat e natyrës, shkencat e aplikuara dhe fusha të tjera Read More