Përshëndetja e Rektorit

Të dashur studentë,

Të nderuar kolege,

Jemi këtu sot për t’i uruar mirëseardhjen në “Albanian University” studentëve të rinj, në një vit ku komunitetet shkencore, institucionet publike, ne të gjithë së bashku po përpiqemi të rifillojmë jetën në auditore.

Është një lumturi e paaanë për ne, profesorët, të rikontaktojmë më ju, të kemi mundësi të ndërveprojmë së bashku në kushtet e auditorit.

Nga sot, ju nisni drejt rrugëtimit të mrekullueshëm të universitetit mbushur me ëndrra profesionale që së bashku do t’i bëjmë realitet.

Universitetet janë krijuar si vende të dijes dhe të inovacionit, ndaj “Albanian University” iu përshtat formatit online duke dëshmuar veten si një sfidues në mësimdhenië edhe në ato kushte, por edhe si një komunitet solidar i paimagjinueshëm, në  funksion të ruajtjes së shëndetit të njëri-tjetrit.

Sivjet ndodhemi në një sfidë të re; pandemia ndodhet ende mes nesh; ju duhet të dëshmoheni si besues në shkencë e zhvillimet marramendëse të saj e të vaksinoheni, ne ndër ju, ne shohim edhe shkencëtarët e së nesërmes.

Unë ju siguroj se zgjedhja juaj për të studiuar në “Albanian University” është më e mira, pasi jo vetëm që”Albanian University” është universiteti më i madh jopublik në vend, por ai ju  ofron ju stafet më cilësore e të kualifikuara në vend, ai ofron metodat bashkohore të mësimdhënies, ofron klinika e laboratorë të pajisur me të gjitha mjetet, ofron përkujdesje dhe etikë të lartë në sjelljen e profesorit dhe të stafit administrativ.

Që nga viti 2004 kur hapi dyert me 100 studentë, ai u rrit e u rrit si një histori e jashtëzakonshme suksesi. Numri gjithmonë i lartë i gjimnazistëve që zgjedhin universitetin tone, janë prova që ne jemi në rrugën e duhur. Sepse vokacioni i stafeve tona pedagogjike është dhurimi, ndarja, transmetimi i dijeve që zotërojnë; kjo filozofi pedagogjike e krijimit të ndërveprimit është në ADN-në e institucionit tonë.

“Albanian University” ka diplomuar 17.714 studentë të cilët janë një komunitet i shpërndarë në të gjithë botën; krenarë e të kënaqur për emrin që mban diploma e tyre, diplomë  që i  ka ndihmuar për një jetë dinjitare profesionale kudo ku ata ndodhen.

Unë dëshiroj të theksoj se diploma që ju merrni në përfundim të studimeve tuaja në “Albanian University” nuk është thjesht një diplomë, ajo është një pashaportë e integrimit tuaj në qarqet elitare ne vend, sepse “Albanian University” është vendi ku përgatiten elitat.

Sigurisht një universitet është më shumë sesa mësimdhënie, ai është një qendër kërkimi shkencor.

Stafet tona pedagogjike janë  gjithmonë në kërkim të përditësimit të tyre me zhvillimet e shkencës e gjithmonë  e më shumë janë pjesë e inovacioneve shkencore në fushat e mjekësisë, ekonomisë, inxhinjerisë e shkencave sociale.

Të dashur studentë,

Të nderuar kolegë,

Lejomëni të deklaroj të hapur fillimivitin akademik në Albanian University 2021-2022, përgjatë së cilit jam i bindur se ciladoqofshin vështirësitë që do të na dalin përpara, ne do të jemi shumë më të fortë për t’i përballur  që të gjithë së bashku!

Rektori

Profesor Doktor Pavllo Kongo