Dita Informuese për thirrjen AKKSHI për aplikime të përbashkëta kërkimore, tekniko – shkencore, mes Shqipërisë dhe Kosovës

“Albanian University” mbështet stafin akademik në aplikimet e përbashkëta kërkimore, tekniko – shkencore, mes Shqipërisë dhe Kosovës. Zyra e Koordinimit të Kërkimit Shkencor dhe Botimeve Akademike pranë “Albanian University” zhvilloi Ditën Informuese për thirrjen për aplikime të përbashkëta kërkimore, tekniko Read More

Hapet viti i tretë i praktikës mësimore për studentët e Albanian University, në zbatim të projektit për digjitalizimin e inventarëve të fondeve të arkivave mes Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave dhe Albanian University

“Albanian University” nën kujdesin e Prof. Dr. Kaliopi Naska dhe Drejtorit të Përgjithshëm të Arkivave Prof. Asoc. Dr. Ardit Bido, organizuan hapjen e vitit të tretë, të vijushmërisë së projektit “Digjitalizimi i mjeteve të informimit të DPA”. Në ceremoninë hapëse në datën 15 mars morrën pjesë Drejtori i Read More

“Albanian University” nën kujdesin e Prof. Dr. Kaliopi Naska dhe drejtorit të përgjithshëm të arkivave Prof. As. Dr. Ardit Bido, organizon ceremoninë e hapjes së fazës së tretë të zbatimit të: Projektit të digjitalizimit të inventarëve të fondeve të arkivave vendore të viteve 1975-2008 të ish-komiteteve ekzekutive dhe njësive të pushtetit vendor etj.

Në këtë ceremoni do të bëhet dhe një demostrim i hedhjes digjitale të inventarëve të fondeve të arkivave vendore nga Drejtoria e Përgjithshme e arkivave, ndërsa realizimi i regjistrit digjital të fondeve do të kryhet nga studentët e “Albanian University” Read More