Hapet viti i tretë i praktikës mësimore për studentët e Albanian University, në zbatim të projektit për digjitalizimin e inventarëve të fondeve të arkivave mes Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave dhe Albanian University

“Albanian University” nën kujdesin e Prof. Dr. Kaliopi Naska dhe Drejtorit të Përgjithshëm të Arkivave Prof. Asoc. Dr. Ardit Bido, organizuan hapjen e vitit të tretë, të vijushmërisë së projektit “Digjitalizimi i mjeteve të informimit të DPA”. Në ceremoninë hapëse në datën 15 mars morrën pjesë Drejtori i Read More

“Albanian University” nën kujdesin e Prof. Dr. Kaliopi Naska dhe drejtorit të përgjithshëm të arkivave Prof. As. Dr. Ardit Bido, organizon ceremoninë e hapjes së fazës së tretë të zbatimit të: Projektit të digjitalizimit të inventarëve të fondeve të arkivave vendore të viteve 1975-2008 të ish-komiteteve ekzekutive dhe njësive të pushtetit vendor etj.

Në këtë ceremoni do të bëhet dhe një demostrim i hedhjes digjitale të inventarëve të fondeve të arkivave vendore nga Drejtoria e Përgjithshme e arkivave, ndërsa realizimi i regjistrit digjital të fondeve do të kryhet nga studentët e “Albanian University” Read More

Forum diskutimi me studentët e Departamentit të Shkencave Juridike dhe Politiko-Administrative, mbi integritetin e zgjedhjeve & partive politike

Instituti i Studimeve Politike me mbështetjen e Ambasadës Britanike, organizoi një forum diskutimi me studentët e shkencave politike dhe juridike të Fakultetit i Shkencave Shoqërore, në Albania University. Eksperti i ftuar, Arben Çejku, drejtor i Qendrës Shqiptare për Qeverisje të Read More

Prof. Asoc. Dr. Enver Bytyçi dhe Prof. Dr. Kaliopi Naska të ftuar në aktivitetin shkencor historik në Vlorë, kushtuar 15 -vjetorit të Ditës së Pavarësisë së Kosovës

Në 17 shkurt 2023, në ambientet e Muzeut Kosova në Vlorë, Instituti i Studimeve Politike “Ismail Qemal Vlora”, zhvilloi një aktivitet shkencor historik dhe festiv kushtuar 15- vjetorit të Ditës së Pavarësisë së Kosovës. Në këtë veprimtari, ishin të pranishëm Read More